Τι είναι το ποδήλατο ισορροπίας;

Το ποδήλατο ισορροπίας είναι ένα δίτροχο ποδήλατο χωρίς πεντάλ που μαθαίνει τα μικρά παιδιά από μόλις 18 μηνών να ισορροπούν σε δύο τροχούς. Μετά από μια σύντομη περίοδο εκμάθησης τα νήπια και τα μικρά παιδιά μαθαίνουν να καβαλούν το ποδήλατο, να τρέχουν και να κάνουν ποδήλατο χωρίς τη βοήθεια των γονέων τους. Τα ποδήλατα ισορροπίας αποτελούν αντικατάσταση των τρικύκλων και των βοηθητικών τροχών καθώς έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των ηλικιών που το παιδί οδηγεί συνήθως ένα τρίκυκλο ή μαθαίνει να χρησιμοποιεί τους βοηθητικούς τροχούς.

oops-yedoo-onetoo

Με τις δεξιότητες που θα αποκτηθούν  από ένα ποδήλατο ισορροπίας, οι αναβάτες ακόμη και από 3 ετών μεταβαίνουν κατευθείαν σε κανονικό ποδήλατο για παιδιά χωρίς τη βοήθεια τροχών εκπαίδευσης. Τα ποδήλατα ισορροπίας πηγαίνουν όπως ένα κανονικό ποδήλατο και δεν κολλάνε οι ρόδες τους σε ανώμαλο έδαφος, περνούν τις πέτρες, το χώμα ακόμη και τα βαθουλώματα στο έδαφος εύκολα και μπορούν ακόμη να κάνουν και άλματα!

Ποια είναι τα κύρια οφέλη ενός ποδηλάτου ισορροπίας, όμως;

Με μια γρήγορη ματιά:

  • Ταιριάζουν στα παιδιά πολύ καλύτερα απ’ ότι τα τρίτροχα ή τα ποδήλατα με βοηθητικές ρόδες.
  • Μετακινούνται εύκολα και με ασφάλεια σε άνισα και ανώμαλα εδάφη.
  • Είναι ελαφρύ και εύκολο στην οδήγηση.
  • Παρέχει χρόνια διασκέδασης και ανεξάρτητης ποδηλασίας πριν μεταβούν σε ποδήλατο με πεντάλ.
  • Δεν υπάρχει η ανάγκη για βοηθητικούς τροχούς – τα παιδιά που έχουν ξεκινήσει με ποδήλατο ισορροπίας συνήθως μαθαίνουν να κάνουν κανονικό ποδήλατο με πεντάλ σε περίπου 5 με 10 λεπτά, Χωρίς Δράματα!

oops-yedoo-tootoo